Det ligger en massa fruset vatten här!

4 januari, 2017

Äntligen snö! Mycket snö! 

Kul för barnen och trevligt med riktigt vinterväder även om det mest är ett bekymmer egentligen. En massa fruset vatten överallt som ska hanteras.

Men jag ska erkänna att jag blev glad. Jag har ju sett fram emot att få använda klaffskopan som har stått här ett bra tag nu.

Vi köpte den för ganska länge sedan. En riktigt bra grej som har stått på Dannes önskelista i flera år. Men utan snö är den ju tämligen dyr att bara ha stående som något sorts monument.

Jag ska erkänna att jag tycker att det är riktigt roligt att skotta snö! Och ännu roligare är det med klaffskopa märkte jag! Det går mycket fortare och blir mycket bättre!

Och jo, jag vet. Det är för att jag inte gör det så jätteofta som jag tycker det är så roligt. Danne är snabbare och effektivare så det är oftast han som drar undan snön här medan jag gör något annat.
Men när jag väl skottar vill jag inte sluta! Det blir så fint överallt och själva jobbet är så rogivande på något sätt. Till och med inspirerande tycker jag. Man hinner tänka på saker man inte tar sig tid för i vanliga fall. Sådant som man inte hinner grotta ner sig i.
Och så känner man sig väldigt nyttig, till och med duktig när man ser omedelbart resultat!

Skottning är lite som Falurödmålning fast mycket roligare. Ett sådant där jobb som många tycker är rena rama ”dö-görat” men som jag ser som riktigt bra terapi. En form av mindfulness kanske?

Nyårslöfte nummer ett: Jag ska bli en koltrast!
2016 i bilder