Buongiorno!

9 januari, 2017

Här är en liten rapport från i morse. Eller från ”questa mattina” som det visst heter på italienska.
Jag har börjat lyssna på en språkkurs medan jag jobbar så nu får kalvarna höra mig upprepa alla möjliga olika fraser varje gång jag är i ladugården.

Jättekul är det, men ganska svårt. Att jag kan lite franska och spanska (inte alls mycket) är både till för- och nackdel har jag märkt. Språken är lika varandra men det är lätt att blanda ihop och svårt att hitta det rätta uttalet ibland. Alltför ofta glider jag in på spanska men skam den som ger sig!

Jag lyssnar i Peltorlurarna och kursen finns på Storytel. Himla behändigt. Och dessutom är det bra om man vill skingra tankarna lite och inte gå runt och fundera så mycket.
Hittills kan jag saker som att fråga var campingplatsen ligger samt förhöra mig om möjligheten att betala middagen med kreditkort. Alltid en början!

Så här såg det ut när jag kom till ladugården i morse! Lysrörsarmaturen hade spruckit och hängde bara i ena sidan helt plötsligt!

-”Mio dio! La lapmada e rotta!” skrek jag och gestikulerade på äkta sydeuropeiskt manér.
Äh, jag skojar bara, jag svor lite på vanlig svenska bara och viftade möjligen lite med högra handen.

Hoppas alla har en bra måndag, nu ska det blandas foder och pratas lite mer italienska!
När Danne kommer hem ska jag fråga: ”Pou praparare il caffé perme, per favore?!” Alltså ”Kan du vara snäll och fixa kaffe åt mig?” Bra fras att kunna! Och om han vägrar säger jag bara att jag tar en taxi till Rom i stället, det har jag också lärt mig.

Äta bör man, Ygeman
Coolt på farmen