Rådigt, redigt eller rörigt?

Vi var hos Ann-Sofie på Växa igår för att få lite rådgivning. Det blev framtidsprat och sifferräkning med kalkyler och snajdiga dataprogram till hjälp. Och så kaffe i mängder förstås.

Det är bra att checka av läget ibland. Fundera och bolla idéer.
Vart vill man med sitt företag? Vilka möjligheter finns? Vad ska man tro om branschen framöver? Hur når man utveckling? Vad får saker kosta?

Hur det gick? Jo…Nja…Vad ska man säga…?

Skojar mest här. Det är en arrangerad bild…Öh…typ…

Hur som helst är det rätt läskigt tycker jag. Att sätta siffror på saker. Att räkna och försöka tänka sig olika framtidsscenarier och hur de påverkar allt ifrån firmans likviditet till ens eget privatliv. Och svårt är det. Men nödvändigt att göra med jämna mellanrum.

Fast ofta tycker jag nog inte att läget klarnar efter ett rådgivningsbesök direkt. Det kan till och med kännas ännu rörigare när man har strukturerat upp saker. Man får mer att fundera på, mer frustration i sinnet och troligtvis några fler gråa hår!

Men det kan födas en del hopp och jävlar anamma också. Man kan få ett startskott för något nytt eller åtminstone lite tändvätska på den där glöden man har inombords.