Mina tio pinsammaste! Ungarna har hjälpt till med bloggen…

27 februari, 2017

I kväll fick barnen hjälpa mig med bloggen. De hade för en gångs skull gått och lagt sig tidigt men så började de springa omkring här mitt i min trivsamma arbetsro med tekoppar, kuddbekymmer och diverse annat.

Då tyckte jag att de lika gärna kunde hjälpa till lite!

De föreslog att vi skulle lista mina pinsammaste egenskaper.

Jag gick med på det och tyckte att det kunde väl bli lite kul. Jag frågade om vi skulle köra på fem punkter men då stirrade de bara och sa ”Va?! Bara fem!?”

Så här blev det!

1.) Dansar. För mycket och för ofta tydligen. Och med andra karlar, bevars! Det är tydligen inte bara olämpligt utan även otroligt pinsamt.

2.) Pratar med folk. Främst när jag börjar prata med människor jag inte känner, på affären och sånt. Typiskt, det som är så trevligt!

3.) Råkar lägga ut saker på barnens sociala medier. Alltså det var inte meningen!!! Kan ingen förstå det? Jag gjorde ju bara en liten film och testade lite olika snapchat-filter på Matildas telefon! Att det skulle gå ut till alla hennes vänner kunde väl inte jag veta?!

4.) Har inga byxor när folk kommer och hälsar på. För det första, jag har aldrig gått omkring helt utan byxor när någon har kommit hit, underkläder har alltid funnits. Och för det andra så är det där med byxorna nästan värt ett eget inlägg någon gång. Men jag kan förstå dem här. Lite.

5.) Kommer för sent. Exempelvis till ett föräldramöte. Förstår det med. Det är pinsamt. Men inte riktigt så pinsamt att jag lär mig att alltid vara i tid.

6.) Försöker smyga in en lokal när jag kommer för sent. Jag har inte sagt det här till dem än men jag har bytt taktik. Det går inte att smyga in, man välter bara bord eller snubblar eller nåt. Bättre att göra en storstilad entré på en gång. Hej, hej, här kommer jag!!

7.) Har jättedåliga förslag. Som den gången när jag föreslog att barnen och deras kompisar skulle städa kylen. Jättepinsamt tydligen. Det tyckte inte jag, det var ju en bra ide!

8.) Går fel i skolan. Vadå? Det kan väl hända vem som helst! Det finns ju sjukt många rum där!

9.)  Glömmer utvecklingssamtal. Jaja, det har väl hänt och det är verkligen inte bra, det kan jag erkänna.

10.) Kommer med konstiga bortförklaringar. När jag måste boka om exempelvis ett sådant där utvecklingssamtal. ”Öh, jo, jag sitter fast i en balpress….!” Och det värsta är att de inte alls tror att jag sitter fast i en balpress! De tror att det är sådant jag säger när jag i själva verket är hemma och äter choklad! (Finns det någon som fattar hur jag har det här!?)
Så för allas vetskap, om jag säger att jag sitter fast i något så gör jag det! Har aldrig ljugit om något sådant!

Och en sista, en elfte fast det bara skulle vara tio:

11.) Att Bodil måste påminna mig om var jag ska infinna mig och när. Jag säger såhär jag, vi ska alla vara glada över att vi har Bodil.

Nåväl, det var ett axplock. Och vi har inte ens gått in på när jag nekade Matilda att köpa en sminkborttagningskräm på Ica Maxi en gång. Med hänvisning till att vi har olja hemma i fritösen som hon kan använda i stället.
Själv har jag då verkligen inget minne av att jag ska ha sagt något sådant!

Foderblandning. Och leopardlångkalsonger?
Kom och träffa mig på Restaurang Tuppen!