Men Larz, vad gör du!?

Så var det dags för en fastkörning igen! Denna gång från Ramneå, Edsele, i Ångermanland! Där bor de två energiknippena Larz Hansson och Emilie Häggblom på den gård som är Larzs föräldrahem. Tidigare bedrevs mjölk- kött och äggproduktion här och nu har Emilie och Larz börjat bygga upp en egen köttbesättning av rasen Belted Galloway.

När Emilie skickade bilderna på fastkörningen som vi snart ska få se blev jag inte direkt förvånad. Jag känner nämligen Larz lite sedan innan. Vi sitter i Lantmännens distriktsstyrelse båda två och man kan säga att allt blir lite av ett äventyr när han är med!

Den här gången skulle Emilie och Larz utfodra sina 100 kronhjortar i hägnet i grannbyn i Näs. Vagnen som skulle användas för att frakta ensilaget hade parkerats på ett bra ställe förra gången de fodrade. Det var bara det att det där bra stället var ett riktigt blött område! När vädret skiftade tinade isen som vagnen stod på och vagnen sjönk ner. Sedan blev det kallgrader igen så när Larz skulle hämta vagnen hade den frusit fast!

Emilie fick komma med en rejäl bogserkätting och det var riktigt nära att hon fick bada också! Till slut fick de i alla fall fram kedjan till traktorn och efter många om och men kunde de få loss vagnen!

Traktorn är en John Deere 7800 och den här dagen fick den kämpa lite extra!
Emilie funderade ett tag innan hon bestämde sig för att ta fram kameran och det förstår jag..! Det kan ju vara lite känsligt det där, folk kan bli väldigt irriterade! Men visst är vi glada att hon gjorde det så vi fick se!?
Dra, dra!
En framskärm flög av men till slut var det bara ett vattenhål kvar!

När Larz inte drar upp vagnar ur vatten och is är han en mångsysslare och entreprenör med maskiner som fokus. Han kör bland annat skördare och har en skotare som går på linjearbete. Hjortarna har han haft i ett flertal år och paret säljer kött och jaktupplevelser i företaget Hunt Event North.

Emilie är också företagare och driver Rafna Gym i Ramsele tillsammans med sina föräldrar. Hon har alltid varit intresserad av djur och nu har hon alltså fastnat ordentligt i det här med lantbruk. Och i fastkörningsträsket!

Tack Emilie och Larz för att ni delade med er! Och tänk på var ni ställer den där vagnen i fortsättningen!