Bananåkrar och hangarer

En grej som jag tycker är lite kul är det här med byggnader och åkrar som får särskilda namn. Alla gårdar har nog det här fenomenet och alla namn har en historia bakom sig, även om det var så länge sedan att ingen riktigt kommer ihåg hur det var.

I Malin Sundins bok Spilld Mjölk (läs den) finns det här beskrivet, då främst om åkrarna, och alla bönder känner nog igen sig.

Åkrarna kan jag presentera lite bättre framåt våren. Då kan jag visa bilder på Lilla Skåne, Järnvägarns, Branta Backen och Bananen för den som vill se!

Men byggnaderna har också namn. Jag skriver ju ofta om Hangarn som att det är den naturligaste saken i världen.  Och för oss är det ju det! Den heter ju Hangarn!

Det var när vi skulle bygga 2010 som namnet kom till. Vi stod och vägde mellan att bygga själva för ett mindre antal djur eller slå på lite större och köpa en färdig hall.
Eftersom vi bara hade byggt stegvis och i egen regi tidigare, små ökningar i den mån pengar och tid tillät så kändes en färdig hall-lösning som ett jättesteg!

-Ska vi bygga så stort på en gång!? För så många djur? (120 stycken, numer 180)Det är ju en hel hangar!!!

Så tänkte vi och så var det. För oss. Vår största investering någonsin och med facit i hand den bästa. Även om det inte är någon riktig hangar.

Blev tvungen att googla lite här…

Hangar enligt Wikipedia:
En hangar är en stor byggnad med ett stort rum för bland annat flygplan, luftskepp, helikoptrar, hovercraft, ubåtar, fartyg och mindre rum som bland annat omklädningsrum för piloter, samlingsrum för strategi- och taktikgenomgångar inför uppdrag men även utbildning, tekniker, verkstad, reservdelslager, toaletter och …

Det står inget alls om tjurar!

Jag ska berätta mer om den här byggnaden i ett eget inlägg men andra ställen här på gården är Stolpis, Hereford, Gaveln, Nylagårn och Gammellagårn.
Konstigast är väl Hereford. Vi hade herefordtjurar där för ungefär fjorton år sedan, när byggnaden var ny, och sedan dess har själva hallen hetat så.

Ni andra bönder? Har ni några knasiga namn på era byggnader? Skriv och berätta!