Mat, vin och livet på Mars

25 mars, 2017

Jag har hört att det inte är modernt med matbilder längre… Men hallå, har den här bloggen någonsin varit särskilt trendkänslig?

Idag stod ryggbiff på menyn och det är ju bland det bästa man kan äta. Och då kan det väl passa med ett litet foto också kan jag tycka!

Eget kött såklart, från den lilla tjuren som förfrös öronen som liten. Han blev lite aggressiv när han växte till sig, oklart om det berodde på avsaknaden av ordentliga öron eller inte, men han fick hamna i frysboxen i alla fall. Åh så god han är! Riktigt fint kött och idag blev det alltså ryggbiff. Snabb stekning på hög temperatur, salt och peppar = klart! Till det ugnsstekt potatis, sötpotatis, crème fraische-sås med rödlök samt en annan lökblandning med soja och rödvin.

Vinet förresten, samma i maten som i glaset, är en variant från ”down under” som Elias har valt.
Ja, det händer att jag har med mig barn på Systemet, och jo, det känns lite skumt.
Men å andra sidan är jag där så sällan att jag känner mig kriminell ändå varje gång, med eller utan barn. Som om jag trots mina 34 år inte riktigt har åldern inne. Jag är beredd på att bli utskälld och utkastad vilken sekund som helst!

Elias fick välja från ett antal vindunkar för ett par veckor sedan och han tog så klart den som såg roligast ut. Cabernet Sauvingnon och Merlot är det om vi ska gå in på druvor och det är väl..hmm…nja… ganska gott i alla fall.
Jag ger det tre av fem brunbrända australiensare men det är först efter ett glas eller två som betyget blir så pass högt. Inget jag rekommenderar jättevarmt med andra ord, men så är jag ingen riktig vinkännare heller!

Annars då? Denna lördag. Tja, det har jobbats i ladugården, skjutsats barn hit och dit, städats  och lyssnats på countrymusik. Danne har tillverkat en liten krok som jag kan visa i morgon och just nu tittar vi på filmen Martian. Den är bra. Mark Wahlberg är vältränad och i den här filmen har han blivit strandsatt på Mars.

För att överleva måste han lista ut hur han ska kunna odla mat för en längre tid. Himla bra och riktigt överraskande att Hollywood belyser vikten av matproduktion! Se den!

 

 

När man är jävligt irriterad!
Bananåkrar och hangarer