Lite såhär tänker jag kring påsken

Jag vet inte vad jag tycker om den här högtiden egentligen men jag försöker reda ut begreppen.

På plussidan:

1.Bra mat. Ägg, skinka, sill och hela midevitten. Samt att att man kan äta lite vad som helst under påsken. Fast det kan man väl alltid egentligen. Glöm det, ät bara.
Igår blev vi bjudna på ett klassiskt påskbord av Dannes mor och mormor, supergott, och idag åt vi en intressant kombination av lövbiffsgryta och currykyckling som barnen hade gjort.

2.Godis. Socker i mängder. Socker i alla former. Socker utan minsta hejd. Gott, gott, gott!

3.Vila. Man kan med hyfsat gott samvete slänga sig på soffan mitt på dagen och vila en stund. Och säga ”det är pååååsk, jag behöver sova” när man ligger där med en kudde över huvudet och filten uppdragen till hakan. Som att själva påsken i sig är en anledning till att man är tröttare än vanligt och ett skäl till att man får vila lite hur som helst.

4. AP. After Påsk alltså. Det är som After Work fast påskigare. Och spontanare. Jag och syrran drog till stan igår kväll och drack alkoholfri vit sangria och åt några pyttesmå maträtter. Mycket trevligt.

På minusidan:

1.Avsaknad av TV-antenn. Vi har just nu ingen TV-antenn och jag saknar den inte nämnvärt. Men nu när det är påsk tycker jag att det är lite tråkigt. För jag inbillar mig att det visas en massa bra filmer exakt hela tiden. Som jag missar för den där dumma antennens skull!

2.Godis. Kladdigt, sockrigt och skräpigt! Och ohälsosamt! Varför är det så gott!?

3.Trötthet. Jag är svintrött! Det där med att vila är inte bra! Man blir ju bara tröttare! Tur att man har djuren så man måste jobba också. Annars vet jag inte hur det här skulle gå.

4.Förvirringen. Påskharen. (Väldigt mycket som är oklart kring det djuret tycker jag). Gömma ägg. (Antingen är de för lätta eller för svåra att hitta. Är det för lätt kan det hända att föräldrar äter upp barnens godis och är det för svårt blir det gråt och tandagnisslan.) Årstiden. (Det här med att påsken infaller vid olika datum hela tiden. Mycket förvirrande. Vinterhögtid? Eller vårfirande?)

Jag är som sagt trött. Som en mycket gammal människa som vandrat en ofattbart lång sträcka i besvärlig terräng. Så snälla, ha överseende med eventuella stavnings- och syftningsfel. Och berätta gärna vad ni vill läsa om framöver! Jag behöver draghjälp här!