Bröd, tjurar och en korp

En rolig sak sak är att vi har börjat utfodra våra tjurar med överblivet bröd från Ica Maxi i Birsta!

Bröd från Maxi och potatis från Delta Grönt. Perfekt tjurmat!

Alltifrån källarfranska till vetelängder fick de i mixen idag och de verkade väldigt nöjda.

Gott, gott!

En annan lite lustig sak är att vår nästan tama korp också ville vara med på kalaset. Han uppfattade tydligen genast, på korpars skarpögda vis, att det var något extra gott på menyn så han var inte sen att stjäla en bit!

Corvux Corax heter korpen på latin. Lärde mig det för ungefär en halvtimme sedan. Ack så bildade vänner man kan ha!

Han är rolig den här korpen. Kommer så fort det händer något och har lärt sig att inte vara särskilt rädd för människor. Eller han förresten, jag tror att det är en killkorp men jag är inte säker. Jag har i alla fall döpt den till Hannu, (finskt uttal).

Jag är fascinerad av korpar. Förutom att de är stora och coola och liksom farliga så är de smarta. Riktigt smarta! Hoppas bara de inte kommer att stjäla allt bröd framöver och bära iväg det till nån gömma i skogen!