Hur gör man?

Några frågor till andra som driver lantbruk, eller någon annan verksamhet där man bor på jobbet:

Vad tycker du är fördelarna respektive nackdelarna med det här livet? Hur hittar man balans? Hur slappnar man av? Vad gör man av det dåliga samvetet när man har barn?

Jag har länge tyckt att det här med att jobba hemma är bland det bästa man kan göra. Att det helt klart har fler fördelar än nackdelar. Att man kan jobba mycket men ändå vara tillsammans med sin familj och finnas till hands för sina barn.

Visst. Jag har även tyckt att det kan vara svårt att slappna av och vara ledig när man ser allt som ska göras hela tiden. Att det kan vara svårt att upprätthålla professionella strukturer när man befinner sig mitt i familjekaoset.

Men överlag har jag tyckt att det har varit väldigt positivt. Jag har verkligen gillat det här och jag gör det fortfarande.

Men jag tror att jag kan behöva några nya tips och tankar. För jag tycker faktiskt att det kan vara rätt svårt att vara förälder och lantbrukare samtidigt. Jag upplever ibland att det varken blir hackat eller malet någonstans.
Det som var enkelt när ungarna var små kan plötsligt kännas ganska krävande och komplicerat tycker jag. Det där att livet flyter ihop till ett stort härligt familjeprojekt är inte lika lustfyllt längre. Barnen håller på att bli stora. De vill och behöver mer än att bara vara med.

Hur gör man? Hur räcker man till? Hur är man en professionell företagare och en energifylld förälder? Hur behåller man glädjen på bägge fronterna?