Oplanerad promenad

Det här med det idylliska bondelivet…

Visst är det fint? Väldigt mysigt och trevligt med fem småkvigor i en egen liten hage.

Tills de rymmer…

Igår fick vi hämta det här gänget ca 2,5 kilometer från gårn. De hade blivit rädda för en skramlande släpvagn och sprungit ut ur hagen.

Mycket charmigt. Eller inte alls. Tankarna gick genast till förra sommaren när vi hade fjorton större kvigor lösa i skogen hela sommaren och halva hösten. Man hinner tänka på trafikolyckor och försvunna djur och en massa andra katastroftankar innan man får hem dem i tryggt förvar igen.

Tack och lov var de snälla och promenerade ganska lugnt hem till hagen. Sedan dess, det här var igår på dagen, har de hållit sig inne med undantag för den helsvarta som gjorde ett svanhopp igår kväll och hamnade utanför stängslet ytterligare en gång.

Åh dessa djur, vår glädje och vår oro!