En skum liten kalv

4 juli, 2017

Vi har en kalv som heter 5280. Och nej, det är inte speciellt känslokallt att använda öronnumret som namn, det bara blir så.

I alla fall. Han är lite skum. Dricker inte upp sin mjölk ibland till exempel.
Under några dagar drack han bara varannat mål och det är på tok för lite för en sådan här krabat. Men han har varit duktig på att äta hö och kraftfoder och verkat må bra ändå. Tills igår. Då var han lite slö och inte alls sugen på morgonmjölken. Låg liksom ihoprullad och tjurade mest. Därför flyttade jag honom till en ensambox i stället för gruppboxen där han bodde i så han skulle få lite lugn och ro.

Linnea kom ut efter ett tag och såg att han var flyttad. Hon förstod inte varför för helt plötsligt var han piggare än någonsin!

Jag bad henne mäta honom med ett viktband för att ha koll på hur mycket han väger (bara sådär så man vet ifall han skulle bli sjuk och behöva behandling) Då rymde han ur boxen! Och sprang som en galning fram och tillbaka i gången innan vi fick fast honom.

Nu verkar han må bra i alla fall och äter som han ska. Men han ser ganska sur ut ibland. Blänger på oss när vi går förbi, precis som att han undrar vad det var för idiotisk idé att han skulle behöva flytta till en egen box? Det är ju inget fel på honom!

Hur man transporterar 16 plastrullar
Födelsedagskarln!