Mina favoritord på bokstaven K

Ja, ja, jag vet nog vad ni tänker, särskilt eftersom jag har skrivit om Viagra och sånt tidigare. Men det finns faktiskt fler bra saker som börjar på bokstaven K! Se här:

Kakor.
Alla möjliga kakor men särkilt min svägerskas kakbufféer som man får njuta av flera gånger per år. To die for!

Det här är inte Mariannes kakor, alla bilder i det här inlägget har jag gratislånat från Pixabay. Men det ser näääästan ut såhär när hon bjuder på fika!

Tänk att min bror kunde hitta en sådan här kvinna. Eller förresten, det är precis en sådan här kvinna man förväntar att han ska ha, min brorsa. För han har alltid varit svag för kanelbullar och annat fika. Eller ”doppa” som han säger ibland.

Kramar.
Barnkramar, kärlekskramar, djurkramar, ”allt är skit men vi håller om varandra”-kramar, vänskapskramar och äntligenkramar. Det finns så många och de är rena antideppressiva!

Egentligen är jag inte så himla kramig. Men när jag kramas, då kramas jag ordentligt! Inga T-rex kramar (alltså när man knappt sträcker fram armarna). Antingen eller ska det vara!

-Håll igen käften och krama mig bara. -Okej. Älskar dig. – Håll igen käften sa jag.

Kolhydrater
Jag säger bara SLUTA MED LCHF OCH SÅN SKIT! Hjärnan behöver kolhydrater annars blir man knäpp! Kroppen behöver dem också, särskilt om man jobbar fysiskt.

Jag levde av korv, ägg och grönsaker ett bra tag. För att jag som så många andra påverkas av alla hälsotrender som kommer och går. Och för att min pappa slutade med kolhydrater för ett par år sedan och började må väldigt bra.

Men ett: Jag tror att hälsotrender hör ofta ihop med att kända människor vill sälja en kokbok.
Och två: Pappa var lätt överviktig, sockerberoende samt diabetiker, därav hans positiva svar på att dra ner på kolhydraterna.

Jag har ingen övervikt (förutom att jag kan vara rätt tjockskallig) och ingen diabetes. Möjligen har jag ett svårt chokladmissbruk men det behöver vi inte dra in i den här diskussionen.
Nu har jag i alla fall beslutat att pasta, bröd och potatis ska ha en självklar roll i mitt liv. Tills den dag jag dör! Kan säga att kolhydraterna redan nu har räddat mig från att bli galen. På allvar. Så ät dem bara. NU.

Kalvar
Kor, kalvar, tjurar. Att umgås med nötkreatur är tamejfan medicin! Google it.

Katter
Ungefär som med kalvarna, men katterna förtjänar en egen punkt. För att de är trevliga, kaxiga och inte tar skit från någon. Ypperligt sällskap även om de är jobbiga när de drar in döda djur och anfaller ens ben när man går nerför trappen på morgonen.

Kultingar
Vem behöver Prozac? Vem behöver psykolog? Vem behöver vänner och familj?

Skojar bara, men ändå inte. Jag menar, finns det något ljuvligare än grisbebisar?!
Jag lovar att man skulle få häpnadsväckande resultat om man mätte en människas stressnivåer och grad av depression före och efter att hen har hållit i en griskulting.
Gaaaah!!! Vill ha!!! Nu!!

Korv
Stekt, kokt, grillad, rökt. Skivad, tärnad, i gryta, på en pinne eller precis hur som helst. Korv är alltid rätt!

Funkar till frukost, lunch eller middag. Eller varför inte mitt i natten, i kylskpåslampans sken. Eller på macken tidigt en morgon när man är på väg någonstans. Man stannar och kliver ur bilen. Ett ljummet dis blandas med lätta bensinångor. Ett pling i dörren, en stunds velande mellan kabanoss och ost- och baconkorv. Sedan sötstark senap och glädje! Korvglädje!

Kaffe
Här behövs bara ett ord. Livselixir!

Eller nio ord:
Ge mig kaffet och ingen kommer att bli skadad!
Härom dagen läste jag förresten att kaffe till skillnad mot vad man tidigare trott är väldigt nyttigt. Att man till och med lever längre om man häller i sig ett par koppar rivigt om dagen! Perfekt! 

Kakadua
Sist men inte minst… Kolla på den här lilla gynnaren!

Fast nu skojar jag på riktigt. Jag är inte alls förtjust i fåglar. Tycker mest att de är jobbiga och skräniga. Och skitiga. Men Kakadua är ett roligt ord och en fågel som ser lite galen ut kanske kan vara en bra avslutning!

 

Tack till Pixabay.com för bilderna