Just nu

Just nu i Nysäter:

Byggställningen som har stått som en bur runt vårt hus är äntligen borttagen. Ett trevligt gäng var här och plockade ner den i morse. Nu kunde jag äntligen städa på altanen och flytta dit bordet och stolarna.
Barnen beklagar dock att den är borta. De tyckte att den var så bra att klättra på och svinga sig från i olika slags rep!

Trevligt va!? Kom och fika på vår altan!

Vi har en kalv som är lite dålig på att dia. Mamman är inte heller någon kandidat för Mother of the year-priset direkt (vet hur det känns) så han behöver lite extra hjälp av oss. Idag har han fått mjölk från en flaska och han och mamman har hållits i en egen liten hage så att de ska få en chans att förstå det här med mat och överlevnad lite bättre.

Har tyvärr ingen bild på dem, glömde helt att fota. Men här är en på en riktigt bra och generös mamma! Som till och med låter en extra kalv vara med och stjäla lite mjölk.

Trött!
Hur tråkigt är det inte att läsa om att någon är trött! Men det är jag! Jag sa till min bror att jag trodde att jag hade nån sorts brist för att jag kände mig så slut. Det trodde han också. Sömn-brist föreslog han… Kan väl ligga något i det kanske.

Det är svårt att sova eftersom hela familjen har gått in i totalt sommarlovsläge. Det känns som att det alltid är någon vaken i det här huset! Det spelar ingen roll om man försöker smyga upp extra tidigt för att gå till lagårn i lugn och ro eller om man kommer hem mitt i natten. Alltid folk i rörelse! Vilket medför vissa svårigheter att få sin nattliga sömn utan avbrott och störningsmoment.

Nu ska jag i alla fall tvaga min lekamen, lyssna lite på Johnny Cash och sedan sova. I morgon kommer våra länsveterinärer på besök. Då vill man vara utvilad och trevlig!