Hundraårsfirande

Nu har jag kollat på Ernst och försökt varva ner lite. 
Det har varit sol och ösregn om vartannat här och snart ska jag städa lite i köket. Men först vill jag visa några bilder från Lantmännens firande av försöksstationen i Lännäs som fyller 100 år i år.

Det är vansinnigt viktigt att vi har en försöksstation någorlunda långt norrut i Sverige (även om Lännäs ligger nästan mitt i landet). Att ta fram vall- och spannmålssorter för nordligare förhållanden är avgörande för att vi ska kunna odla och producera mat. För vi vill ju producera! Vi vill odla och bli ännu bättre och effektivare!

Men man måste umgås lite också. Därför var det fin middag på Hallstaberget i Sollefteå på tisdagskvällen.
Just maten har jag tyvärr inga bilder på det var fantastiskt gott alltihop. Och så himla kul!

Utsikt från Hallstaberget. Mäktigt som bara den.
Vallväxter i fina odlingsrutor.
Min kompis Per som bor ända uppe i Luleå. Så himla kul att träffa honom! Han är min bästa vän och jag är troligen hans knäppaste!
Vi var många trots att det är fullt upp med skördar och annat hemma på gårdarna. Vi fick dela upp oss i två grupper när vi tittade på försöksodlingarna.
Spannmål…Så otroligt vackert, eller hur?
Titta bara vilket konstverk!

 

Klöver är också fint. Och gott ser det ut. Frodigt och saftigt.

Något som var mindre frodigt var landsbydsminister Buchts tal.
Jag är besviken. Politikerfloskler, lite skryt om Livsmedelsstrategin och alltför lite tid och engagemang för publikens frågor. Det var synd. Det hade kunnat bli ett bra utbyte mellan ministern och ett stort antal kunniga lantbrukare.
Bättre kan du Buchten. Kom igen nu för tusan!

Frånsett en tam landsbygdsminister är jag väldigt nöjd med de här dagarna och glad att jag var med. Det var intressant och jag träffade många människor som jag tycker mycket om.