Grävlingar, tårtkalas och Lycksele

Jag har tjatat en del om det här redan men Lantmännen ska ju ha en medlemsträff i Lycksele i november. 17- 19:e närmare bestämt. Än finns ett fåtal platser kvar så det är bara att se till att boka riktigt snabbt om man vill åka med.

Planeringsgruppen som anordnar det här eventet är ett gäng härliga karlar. Och så jag. Vi har haft fantastiskt trevliga möten och av någon anledning blir det ofta en liten tvist på det hela.

Som sist när vi hade telefonmöte till exempel. Jag utövade multitasking genom att köra bil i mörkret samtidigt som jag försökte delta i mötet på ett bra och engagerat sätt. Vad hände? Jo, jag körde på en grävling! Den sprang ut framför bilen, sådär som grävlingar gör och sedan bara PANG! Det small ordentligt och jag vrålade, mitt under mötet:

”Helvete!! Satan! Nu körde jag på en grävling!”

Jag fick stanna, vända och försöka hitta knappen för varningsblinkersen (inte helt lätt, men det löste sig). Sedan klättrade jag upp på flaket och hittade som tur var ett plogskär som jag kunde beväpna mig med. Ifall jag skulle behöva avliva och ha mig där i mörkret.
Jag gick fram till grävlingen, med mina möteskamrater i luren, och tänkte att nu blir den väl aggressiv och anfaller mig mitt i allt. Och inga stövlar med kol i hade jag heller! (Det finns nån gammal skröna om att man ska ha kolbitar längst fram i stövlarna om det finns risk att man blir biten av en grävling. För tydligen biter de tills det knastrar och kol ska visst låta som krossat ben i en grävlings öron. Eller så är det bara en myt alltihop, jag vet inte.)
Hursomhelst var grävlingen redan stendöd. Jag behövde bara putta ner den i diket. Sedan kunde jag lägga tillbaka plogskäret, hoppa in i bilen, vända igen och köra vidare. Och mötet kunde fortsätta under lite mer ordnade former.

Fullt levande grävling. Lånad bild.

Idag hände nästa knasiga grej. Jag och Gösta pratade i telefon om busstransporter och lite annat som rörde den här medlemsträffen. Då fick Gösta plötsligt besök! Av lokalradion! Jag var kvar i luren hela tiden och hörde när han fick ta emot en fin tårta till förmån för Världes Barn!

Gösta skickade en bild på tårtan. Synd att det är så långt hem till honom, annars hade vi kunnat fika idag!

Kan någon gissa varför han fick detta härliga bakverk? Jo, för sitt stora engagemang för…ja..just det… Lyckseleträffen! Alltså vad är det som händer!? Helt galet! Och jätteroligt!

Radioprogrammet finns här och Gösta är med någonstans vid 1,40. Jag är liksom med på distans!

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=284

Förresten! Skänk en slant till Världens Barn! Det gjorde jag idag!