Fem saker som jag skulle vilja göra

Det finns mycket man vill. Mycket man funderar på. Stora grejer om hur gården ska utvecklas och hur man vill leva sitt liv. Och så allt det där om att bli en bättre förälder och kanske en dag se USA.
Ibland kan det vara skönt att bara tänka lite fritt på stort och smått. Plocka fram något av det man vill göra och drömma sig bort lite. Särskilt kul är det att vissa saker inte ens är så dramatiska och omöjliga! 

Här är fem saker som jag skulle vilja göra!

Resa ensam till Paris.
Eller möjligen tillsammans med farmor Ada.
Om jag reste ensam skulle jag läsa böcker på en bänk vid Seine, vara sjukt avslappnad, dricka vin mitt på dagen, ha knallrött läppstift och få kaffe av välklädda servitörer på trevliga cafér.
Om jag reste med farmor skulle vi prova konstiga klänningar, fika minst fyra gånger per dag, åka tunnelbana, skratta och noggrant kontrollera att alla sängben satt fast innan vi slängde oss på hotellsängarna.

Se ett lodjur.
Jag vill verkligen se ett lodjur! Helst i det vilda förstås. Jag tycker att de är otroligt vackra och fascinerande. Bara det faktum att vi har ett så stort kattdjur i skogarna tycker jag är häftigt och liksom lite exotiskt. Vi skippar rovdjursdebatten här.

Köra en riktigt stor hjullastare.
Och kanske en grävare… Eller en lastbil.. Eller något annat stort arbetsfordon. Men helst en hjullastare. Jag skulle också vilja besöka en gruva eller någon liknande arbetsplats där de riktig stora maskinerna jobbar. Åh, det suger i magen bara jag tänker på det!

Vara med i en panel i radion och trycka på flipp- eller floppknapparna.
Det finns en musikpanel i P4 som lyssnar på ny musik varje vecka. Efter varje låt trycker de fram flipp- eller floppljud beroende på om de tror att det ska bli en hit eller inte. Det verkar så kul! Och jag har sett knapparna! Det är två stora nödstoppsknappar som det står FLIPP och FLOPP på. Alltså inga småknappar på något litet tangentbord utan rejäla grejer!

Paneler jag gärna skulle vilja sitta i är följande, om någon undrar: En bokpanel (jag skulle flippa djupa landsbygdsromaner och fetfloppa kändisböcker med dålig grammatik), en matpanel (flipp för stekt fläsk och flopp för utländskt hormonkött) och en relationspanel (där skulle jag flippa saker som rak kommunikation och floppa det rysliga ordet ”vuxenmys”)

Skriva en bok.
Eller inte! Kanske är det dags att släppa det nu? Vissa drömmar ska man nog låta flyga iväg tror jag. Så man kan fokusera på något annat. I alla fall ett tag.
Jag har just lyssnat på Jane Fondas biografi och den skrev hon när hon var i sextioårsåldern, i sin ”third act”. Jag tänker att det kanske är bäst att jag pausar bokdrömmen tills dess jag med. Tills jag befinner mig i livets tredje akt. Eller kanske fjärde.

Vad vill ni göra? Simma med delfiner? Äta varm Nutella? Bygga en friggebod?