Lucka nummer 14: Filmkväll

När Danne ärvde en vhs-spelare för någon månad sedan fick vi möjlighet att dyka ner i ett gigantiskt hav av nostalgi. En resa i rymden, i full warp,  bland varelser med veckade pannor, prickig hud och spetsiga öron!

star-trek
Vi har hela Star Trek Voyager-serien, alla 172 avsnitt och jag har sett nästan alla. TRO DET ELLER EJ!!

Danne har alltid varit filmintresserad, det har inte jag. Han tycker om sci-fi-filmer, det gör inte jag. Han älskar att spendera en kväll i soffan med en påse chips och blicken fastnaglad vid tv-rutan. Jag vill dansa, prata, skratta och se något nytt. 

Så det var inte lätt ska jag säga! Jag dog nästan av leda i början och det krävde mycket disciplin, kilovis med chips och såklart en stor skopa kärlek, men till slut var jag fast. Jag är alltså, tro det eller ej, ett stolt Star Trek-fan (inte att förväxla med Star Wars, för det jag aldrig har förstått mig på).
Jag började alltså inte titta på de här filmerna för att jag tyckte att de var bra, verkligen inte, utan för att jag ville vara med Danne. Jag ville ligga sked i soffan och äta pepparchips och mysa. Att det visades rymdfärder och dramatiska nära-dödenupplevelser på främmande planeter fick jag väl leva med.
Sakta men säkert började jag ändå följa med lite handlingen. Jag lärde mig att skilja den ena skumma rymdvarelsen från den andra och rätt som det var insåg jag med stor förvåning att jag faktiskt tittade på filmerna! Och att jag till och med såg fram emot när vi skulle köpa nästa!
Vi köpte VHS-kasetterna i en butik i Birsta och det släpptes en ny film ungefär varannan vecka. Vi åkte dit på fredagarna när vi hade jobbat klart, jag städade på Norrlands Miljövård och Danne jobbade på Clas Ohlson. När vi kom hem skötte vi djuren och sedan var det chips och film på kvällen.

Det är bara Voyager-serien jag gillar, de andra har jag knappt sett.
Jag tycker att Neelix är sötast, B’ellana coolast, ferengierna läskigast och Tuvoc klokast. Chakotay är nog den jag helst skulle vara ihop med (fast han kanske är lite trist när jag tänker efter) och kapten Janeway den jag helst skulle vara (förstås). SevenofNine’s kropp är to die for, men bäst av alla är ändå Doktorn. Han är min favoritkaraktär!