Gott nytt år! Mina nyårslöften och min nyårsångest…

31 december, 2017

Jag har nyårsångest. Det är ett märkligt, onödigt och fullständigt befängt fenomen. Varför ska man ha det? För att det förväntas att man ska vara glittrig och härlig och superlycklig på det där fördömda tolvslaget? För att det kommande året går åt helvete om man inte pussas och skiner som sola’ i Karlstad när klockan slår tolv utan i stället sitter där själv med en sovande familj omkring sig och kollar på Repmånad? 

Tänk en sådan lycka egentligen…. Tänk så många som skulle drömma om just det. En lugn nyårsafton med en fin familj. God mat, chips och en massa sötsaker. Och om de somnar sedan…vad gör väl det? De finns ju där.

Nej man får nog ta sig samman nu och tänka på allt som har varit bra och fint det här året. Och att just den här nyårsaftonen har varit väldigt bra hittills. Familjetid och lunch på pizzerian, en stund framför kaminen med mina kalla fötter och jobb med trevliga djur.

ovik
En bild från en fin kväll ensam i Ö-vik i slutet av augusti. För att det sägs att man ska ha bilder i blogginlägg. Och för att den här är både allvarlig och fylld av ljus framtidstro tycker jag.

Och så har jag ju en blogg också. Där jag kan låta folk läsa om mina nyårslöften om de vill. Så nu rycker jag upp mig och berättar vad jag ser fram emot 2018. Det blir inte att gå ner i vikt eller så men jag hade faktiskt tänkt ha en punkt om att inte få hängarsel under 2018… Men om vi inte nämner det mer så kanske det inte händer!

Nåväl, här är de i alla fall, mina nyårslöften som jag ska försöka hålla så gott det går:

1) Minimera användandet av obekväma kläder. Jag ska på allvar försöka rensa bort alla knöliga strumpor, dåliga behåar, trånga jeans, spetsar som skaver och sömmar som ligger fel. Skjortor som är lite för små och stramar över ryggen göre sig icke längre besvär och tröjor som är för korta eller sitter för hårt runt överarmarna ska bara bort. Välsittande, fina OCH bekväma kläder ska det vara. Gaaaah vilket underbart liv jag kommer att få!

2.)Få upp pulsen varje dag. Och nej, det räcker inte med flosklerna om att jag har ett rörligt jobb, springer, lyfter och bär varje dag eller att jag i alla fall får frisk luft. Nej, det ska flåsas och svettas, i alla fall lite. Varje dag. Asviktigt. Det har jag läst i en bok om hjärnan. Men blir föryngrad, får nya hjärnceller, blir bättre på att koncentrera sig och får mindre ångest. Ka-paow vad bra!

3.) Ha lite mer städat hemma. För att livet ska bli mer harmoniskt och för att slippa skämmas. Jag tycker om att ha rent i huset för då kan jag andas ordentligt. Då kan jag fokusera på bra saker i stället för att bli irriterad över att det är stökigt. Tack och lov för städfirman vi har men vi måste bli bättre på att plocka! Det borde gå för jag har inte direkt stora krav. En bra sak är att det knappast kan bli värre, bara bättre.

4.) Skapa bättre rutiner för kontorsarbetet. Det här är en annan viktig sak som jag försöker ta tag i varje gång det slår om till nytt år. Det har inte gått jättebra hittills så varför skulle det gå lättare nu? Jo, svaret är Linda. Vi har anställt den fantastisk tjej på halvtid och om jag bara lyckas ha pli på mig själv och respektera pappersarbetet lite bättre så tror jag att jag har ganska goda förutsättningar för att lyckas bättre detta år.

5.) Vara mer närvarande. Viktigast av alla fem. Nästan viktigare än att inte få hängarsel. Jag vill ha bättre struktur och mindre prestationsångest. Jag vill inte göra allting samtidigt.  Inte skriva reportage medan jag ser på film med familjen. Inte sitta med momsrapporter medan jag kvällsfikar eller egentligen borde sova (se punkt 4). Inte tänka på tusen andra saker som borde göras medan jag jobbar i ladugården. Inte prioritera bort det som är viktigt.
Jag vill prata mer med barnen och kolla mindre på Facebook. Göra mer saker tillsammans…innan de flyttar.. Jag vill jobba hårdare och sova djupare. Respektera det jag gör lite mer.

Framför allt vill jag bli helare. Gladare, tryggare, ärligare och sannare. Jag vill bli modigare, inte bromsas av rädsla lika ofta. Jag vill bli bättre på att känna tillit och tillförsikt. Om det finns en Gud så ber jag om hjälp med det inför det här nya året. 

Gott nytt år.

 

Vi överlevde!
Den vita verkligheten