Djurflytt och ett erkännande

2 januari, 2018

Att flytta djur är en grej man kan gruva sig för. Särskilt om det är tråkigt väder. Som idag. Snöblandat regn och liksom mörkt hela dagen. Men när man väl kommer igång är det ofta riktigt kul. Linda var här idag så det gick snabbt och lätt när vi var tre som jobbade. Vi blev inte ens särskilt blöta. Och inte irriterade heller!
linda

Dessutom blir alltid något upptåg. Det är kul. Som en kalv på en bal till exempel. Tänk vad de kan bara de vill..! Och i nästa minut får man dem inte ur fläcken.
pa-bal

Det blir så bra sedan när det är färdigt. Rätt djur på rätt plats. Så mycket mer lättkött än innan.

Vi flyttar djur när vi har skickat iväg ett gäng på slakt och får en tom box i Hangarn. Då kan vi flytta efter femton djur på flera ställen och till sist få ut avvanda kalvar till våra nyaste boxar. Här är fem av dem.

pa-vagg
Lukta på väggar är tydligen jätteviktigt när man kommer till ett nytt ställe!

Till sist. Jag måste ju erkänna. Detta hände för ungefär en timme sedan. Jag hade skjutsat Linnea på träning, handlat och kommit hem igen:

Jag: Alltså Danne, jag tycker att det här året har börjat riktigt bra. Jag har haft sådan koll! Varit så skärpt! Jag lämnade tillbaka hyrfilmerna innan Ica stängde och kom till och med ihåg att fylla dieseldunkarna på flaket!

Danne: Bra! Men hämtade du Lovisa?

Jag: (…dunkade huvudet i kylskåpsdörren….)

 

 

Det går så bra för mig!
Vi överlevde!