Städning och plock, never ending story

Idag har det städats och fejats på alla möjliga håll. Ute alltså. Inte inne. Vårt inne är fortfarande en sorts lokal där folk mest dumpar tvätt, skolväskor, tidningar och leksaker. Och sig själva. I soffor som aldrig är riktigt rena från smulor.

Fast nu är jag nog lite orättvis. Så illa är det inte och den som just nu ligger i soffan, en av döttrarna, är faktiskt sjuk. Då är man berättigad till ett visst soffliggande utan föregående hushållsarbete kan jag tycka.

Dagens städning i alla fall:

Snön har tinat bort vid det lilla taket som rasade i vintras och det gick äntligen att komma åt allt bråte som har legat i fodergången tills nu. Jag har längtat så efter att få rensa upp så man kan gå igenom där utan att behöva klättra över byggskrot när man ska bort till Hangarn.
Man kan ju gå runt förstås men alltsom oftast brukar jag älga över i stället och mer än en gång har jag varit nära att slå ihjäl mig!

Nu har jag nästan fått undan allt. Ska ta det sista i morgon bara.

Annat som är städat är alla kalvboxar i gammellagårn. Linda gjorde det mesta igår så det var inte alls mycket kvar till mig idag. Hon tvättade dessutom alla boxdörrar med högtrycken så nu är det riktigt fräscht därinne.


Såhär såg det ut innan det blev fräscht…har tyvärr ingen efter-bild.

Dagens sista foto har Linda tagit och det illustrerar hur det kan gå när även kalvarna åker med i vårstädningen!

Jag hade plockat och fejat i foderfickan också (helt galet vad städig jag har varit idag!) och vipps hade vi den här lilla söta på gårn! Jag antar att han ville komma ut och imponeras av hur fint jag hade gjort. Hur skulle han kunna veta att jag bara hade kommit till det där förstadiet av städning när man mest stökar till ännu mer?