Läget just nu

Vårbruket pågår för fullt här. Danne har kört fastgödsel och Håkan har plöjt. Stefan har sått och det har även harvats en del och plockats sten. En produktiv dag på fälten med andra ord.

Fastgödseln körde de här hemmavid och Danne hade nästan lite jobbigt att hinna före plogen. Men det är skönt när man kan plöja ner skiten direkt så näringsämnena inte drar iväg upp i luften.

Tyvärr tog jag inga bilder idag men de här är från i tisdags när det harvades i Birsta. Jag kom förbi med lite fika på kvällen när jag hade skjutsat barn på träning.

Tänk att man har valt att bygga ett stort köpcentrum på en av de finaste odlingsmarkerna i Sundsvalls kommun! Det borde inte ens vara tillåtet!

Som tur är finns det några åkrar kvar och här odlar vi spannmål. Det brukar bli bra skördar men det är superläskigt att köra hem dubbla vagnar med korn genom shoppingtrafiken! Jag har gjort det någon enstaka gång och det är bland det mest energikrävande jag varit med om!

Här hemma håller vi på med lite vedkapning när tid finns. Det finns det sällan men det är roligt och då hittar man ju några timmar här och var ändå. Eller så hittar man ett barn som vill vara med och prova lite. Väldigt praktiskt.