En sådan söndag

Vilken dag..!

Upp tidigt i vild panik när grannen ringde och sa att vi hade lösa djur. Det visade sig vara Linneas lilla fjällkviga som hade hittat korna på betet på andra sidan vägen. Hon var jätteglad och sprang fram och tillbaka och livade upp hela flocken. Det var bara det att hon sprang på bilvägen och det var ju inte så bra.
Som tur var fick vi hem henne och inga andra djur rymde.

Sedan var det vanligt jobb innan det var dags att åka till Hudiksvall och hämta ett fotbollsbarn. Jag trodde det skulle gå fort men nej, det tog flera timmar det med. Ett annat, liknande barn, fotbollspelande alltså,  fick jag lämna hos en annan familj för att hinna med när tiden drog iväg. Tack och lov att det finns folk som ställer upp och inte är besvärade!

På vägen hem fick jag rycka in och hjälpa till med en gräsplugg i en balpress.
Det blev lite panikkörning ett tag för att få allt balat och klart innan kvällen för vi fick nämligen regn! Jippie! Äntligen!

Annat som har hänt här är att en soffa har åkt ut och en annan kommit in. Det var ett himla bärande men det blev bra till sist. Den gamla hade gjort sitt. Särskilt ena armstödet var helt bortom räddning. Det var ett litet hål där från början (begagnad soffa, liksom den vi bytte till nu), och ungarna kunde såklart inte låta bli att dra ut lite stoppning nu och då… Hålet blev större och stoppningen försvann och till sist var det ett perfekt hål att ha sitt läskglas i! Och gissa då hur tyget på det där armstödet såg ut efter ett tag. Jo, precis, alldeles stelt och äckligt av olika drycker som skvimpat ut. Och vad som fanns i det där hålet vill jag inte ens tänka på.
Men nu har vi en bättre soffa som jag fick köpa av en trevlig bekant. Det var lite slitigt att få in den men det gick till slut. Bra att ha många barn!

Nu ikväll regnar det på rätt bra. Det är ljuvligt! Vi var ute och ställde in några vedsäckar under tak Danne och jag och det var nästan så man inte ville gå in. Jag stod länge och lyssnade under plåttaket i maskinhallen. Helt underbart att höra det livgivande ljudet.

 

Nu tittar vi på film och eftersom jag sitter och skriver samtidigt och behöver ström till datorn sitter jag på golvet istället för i den nya sköna soffan. Men det gör inget. jag är nöjd med att ha överlevt denna dag och jag ska snart gå och lägga mig och ladda för en ny vecka.

Hoppas alla har haft en bra helg!