Borgeby och trevliga möten!

Nu ska jag berätta vad vi har haft för oss de senaste dagarna. Jag och Danne har varit på en snabbvisit till Skåne. Eller Skeååne som de säger där. 

Det var trevligt och intressant om än lite sorgligt också… Det märktes oerhört tydligt vad den rådande torkan ställer till med just nu och det var inga roliga syner. Alla grödor far illa av att det inte kommer regn och det är inte roligt att vara lantbrukare nu på sina håll…

Men till det trevliga. Alltså, vi har gjort så mycket känns det som! Jag har gått på lantbruksmässa, sett en ranch, blivit sjukt solbränd, ätit god mat, besökt ett slott, skållat mitt ena bröst, sovit på skön soffa, tittat på maskiner och så har jag skrattat. Men framförallt har jag träffat en massa härliga människor.
Danne har gjort ungefär samma saker utom det där med skållningen. Han har dessutom vänstrat lite med andra tröskor än Lexia och tittat på en massa olika vagnar. (Han är inne i en vagnperiod, jag lade mig och vilade en stund när han höll på som värst)

Vi åkte söderut för att besöka vänner och gå på Borgeby fältdagar. Jag hade aldrig varit på någon större lantbruksmässa förut och det var med skräckblandad förtjusning jag såg fram emot det.
Skulle jag bli galen på grund av för mycket folk? Skulle köpdjävulen ta oss så vi kom hem med något jättedyrt? Skulle det bli så roligt att vi ångrade att vi bara gick en dag?

Det blev bra i alla fall. Det fanns många maskiner och produkter att se men det kändes alldeles lagom med en dag. 


Vy över en del av mässområdet från ett torn


Danne beundrar en större och lite blankare donna än Lexia. Men han pillade bara ytterst lite på henne. Räknas knappt, så jag hoppas inte hon blir svartsjuk och börjar bråka när det är dags för skörd. 

Mässor i alla ära men som jag nämnde i början var det bästa med den här lilla trippen alla fina människor. Vi blev så väl mottagna av våra vänner som gav oss husrum, god mat, och lånebil till mässan trots att vi knappt har träffats tidigare. Men framför fick vi dela deras tid. Tid för intressanta besök i närområdet (jag får berätta mer om det sedan) men främst tid för trevliga samtal och skratt. Tusen tack Mårten, Martha och Hannah!

Ett annat jättetrevligt möte var det med Martin och hans familj. Vi stod och tittade på samma balpress när han kände igen oss härifrån bloggen! Jag blir alltid lite förvånad när det visar sig att folk faktiskt läser det jag skriver, och det var väldigt kul att prata en stund. Det visade sig att Martin och hans närmaste också är diko-bönder, precis som vi ska försöka bli, och att vi nog hade ett ganska liknande tänk kring den verksamheten.

Självklart tyckte jag att han skulle vara med på bild efter att ha stått ut med att läsa mina galenskaper under lång tid!


Hej Martin!

 

Här är några fler bilder från mässan.


Danne framför stor maskin med band (ja, det syns ju rätt tydligt förstås, snacka om överflödig bildtext).


Växtodlingsgrop där det hölls föreläsningar under dagen.


”Vilken tur att vi inte tog med oss barnen!”

Det var en trevlig resa och vi hann med mycket på ett och ett halvt dygn tack vare att vi blev så väl omhändertagna. Det var intressant att se en annan del av lantbrukssverige och träffa nya människor. Jag tror att det är nyttigt att komma bort och se lite annat, om än för en liten stund. Man borde nog göra det oftare.

 

(För den som undrar över det skållade bröstet var det så att jag spillde hetkaffe i egen urringning. Noll procent behagligt!)