Plötsligt händer det

Vi fick lite regn till slut. Vilken lycka!
Det behövs mer förstås men det var en fantastisk känsla när det äntligen kom vatten från himlen… Som ett behagligt lugn som spred sig i hela kroppen.

Det är mycket som händer nu och jag borde förstås skriva om den rådande torkan. Och om debattörer som tycker att vi inte behöver svenskt jordbruk. Och om bränderna.
Det är mycket man borde och många som gör. Internet svämmar över (i alla fall mitt internet eftersom jag följer många bondekollegor och läser mycket om lantbruk) av torka, panik, oro, foderbrist, ockerpriser, slaktköer, jordbrukspolitik och ilska. Och sorg, eld och rök förstås.

Jag är också orolig, rädd, tacksam, glad och förbannad. Vi får väl se vad det blir av det. Nu är bloggen igång igen i alla fall. Ha en bra dag och allt sånt där. Jag ska ut och skrapa skit och se om grabbarna behöver min expertis på bygget!