Lite lugnare i själen

Danne och jag åkte iväg och tittade på grönfoderåkrarna nu på kvällskvisten. Vi har ju fått lite regn och det börjar närma sig skördeläge för det som ska balas som helsäd. 

Nuförtiden förväntar man sig det värsta kring allt som har med foder och skörd att göra. Man går i nästan ständig oro och tänker mycket på framtiden. Därför var det en enorm lättnad att se att vattnet faktiskt har gjort god verkan. Naturen är verkligen fantastisk.

Det grävdes lite i jorden och vi kunde konstatera att regnvattnet har trängt ner riktigt bra.

Grönfodret är en havre-ärt blandning och nog ser det rätt frodigt ut med tanke på förutsättningarna. Ärtorna är inte så stora och havren är inte skördeklar än men planen är att slå om en vecka och då borde det ju ha hänt ännu lite mer.

Man blir lugnare i själen. Både av växande grödor och en trivsam biltur till Holm. Ett kvällsbad blev det också för min del. I en närbelägen fiskesjö. Livet är bra härligt trots allt.