Formsättning och ett skyfall

2 augusti, 2018

Nu ska jag snabb-blogga lite här. Vi har storgjutning på gång och pumpbilen är redan på plats så vi ska snart sätta fart. 

Jag tänkte att jag skulle hinna visa någon bild på formsättningen bara innan betongen kommer. Och så några på det sinnessjuka störtregnet vi fick igår.

Här är Danne och Fredde när de sätter form. Ordning och reda. Armerat är det också, jag ska bara vända några distanspluttar så är det klart sen. Jag passar bra för det jobbet eftersom jag får ner fötterna i rutorna i armeringsmattorna. Då är det enkelt att rycka upp mattorna så pluttarna vänder sig åt rätt håll.

De här bilderna fick jag av Linda igår. Jag hade varit i stan och jobbat och hade ingen aning om att vi hade fått lite regn hemma…

Det kan visst regna om det bara vill…

Värsta översvämningen! Vatten överallt! 100 mm på ungefär en kvart. Vår lilla damm rann över och vägen upp till gårn ser inte riktigt ut som vanligt längre. Men pumpbilen kom ju upp i alla fall så förhoppningsvis går det bra för betongbilarna också.
Jag var rädd att det inte skulle gå att gjuta alls men ska visst gå bra sägs det. Hoppas på det!

Nu ska vi sätta fart! Ha en bra torsdag!

 

Betongen är på plats nu
Lite lugnare i själen