Lite av varje

Söndag kväll och jag halvsitter i soffan som en liten räka. Har precis ätit middag efter ett par timmars spannmålsskottning.

Vi håller på att flytta det som är kvar av förra årets korn så vi kan lägga in det nytröskade. Det är ett ganska bra jobb. Jag tog inget foto men jag kan försöka måla en bild med ord.
Man klättrar helt enkelt upp på vårt kornloft, tar ett stadigt tag i snölassen som finns där uppe och sedan börjar man skotta. Man går fram mot kornet, trycker till med foten på snölassen, backar lite med fullt lass och skjuter den sedan mot ett hål i golvet där man tippar ner allting. Sedan upprepar man proceduren. Och upprepar och upprepar. Igen och igen och igen. Och igen. Och igen.

Man hinner tänka, lyssna på musik, landa i sig själv och svettas ut eventuell dålig energi. Om man ser det positivt. Om man istället vill vara negativ kan man tycka att det är ett tråkigt och enformigt jobb och att det stinker för mycket syra där uppe. Det är valfritt. Jag tycker i alla fall att det är skönt att göra något enahanda ibland. Det renar mig.

En annan renande sak är ett morgondopp. Linda har jobbat i helgen och jag passade på att ta en löptur i morse. I den ingick att kasta kläderna och simma lite i en stilla sjö. Helt magiskt var det. Sedan fick jag dessvärre ont i ett knä! Vad är det frågan om!? Värsta idrottsskadan nu eller? Eller så stod jag bara snett när jag slaktade en tjur, vilket var nästa grej på dagens schema. En stackare som hade haft ont i ett ben och blivit lite för mager. Han får bli tacos och nu springer han på de evigt gröna ängarna i tjurhimlen.

I morgon är det måndag och då ska jag visa något fint. Vi har fått hem halm från årets spannmålsskörd nu och något vackrare kan man nästan inte se när det gäller strömedel. Rena guldet är det. Balsam för en hamlångestriden själ.

Nu en kopp kaffe. Ha en bra söndagskväll.