Det blev lite platt

Ska jag berätta hur lång tid det tar att platta till ett stuprör? 

Jo, det tar ca en och en halv minut. Om man räknar från att man hoppar in i traktorn, hämtar två balar från högen, kör upp dem med den ena staplad på den andra, stannar till vid hörnet på byggnaden och sedan ser den översta balen glida av och falla ner preciiiiis på stupröret. Gaaaah, så onödigt då!

Och så har man en karl som ser allting. På kvällen, det här var i förrgår, sa jag att vi nog behöver ett nytt stuprör till Hangarn… Och då svarade han bara, jaa, jag såg det…
Sådär är han. Ser alla små skavanker och skador man råkar ställa till med. Ingenting kan man råka förstöra lite diskret!
Men han är väldigt bra också. Idag har han exempelvis kopplat in vår golvvärme som inte har funkat på ett tag. Det ger poäng.

Saker som inte ger poäng just nu är fakturor från Finland. Utlandsbetalningar är ingen lek kan jag tala om. I alla fall om inte man har dålig koll på var man har sin bankdosa. Och det har man, dålig koll alltså, eftersom man inte behöver den till så mycket annat än just utlandsbetalningar.
Jag fick ringa mamma. Mammor är bra på det viset. Fixar saker när nervsammanbrottet är nära.