Inte än men riktigt snart

2 december, 2018

Som vanligt är jag sent ute. Det är ett av mina mest irriterande personlighetsdrag. Att jag är tidsoptimist och ofta kommer flåsande i sista minuten. Eller för sent. Jag måste verkligen jobba på det. 

Nu är det andra december och min julkalender som jag hade tänkt ha här på bloggen har inte dykt upp än. Av olika skäl. Som att jag har fullt upp med att överleva till exempel. Inte det lättaste alla gånger.

Men nu ska det bli av! För jag har kommit på vad jag ska ha bakom luckorna. Kanske blir det inte så spännande för alla bönder som läser här men det finns ju många andra. Läsare som jag brukar kalla ”vanligt folk”. Folk som är intresserade av det vi gör men som kanske inte har koll på det vi branschen ser som självklarheter.
Därför tänkte jag ha lite av en en folkbildande julkalender i år. Den kommer att heta ”Saker man kanske inte visste om svenskt lantbruk”. Jag tror det kan behövas. Jag hör så mycket konstigt om lantbruk, djurhållning och matproduktion nuförtiden.

Vi får se hur det blir för jag vet inte riktigt än. Troligen blir det en rätt blandad kompott som vanligt. Lika rörig som jag själv. Men det blir en julkalender i alla fall.

Jag har inte skrivit klart inläggen än så om någon vill tipsa om saker som kan vara bra att berätta om, sådant som folk ofta missuppfattar eller olika sorters myter så är det bara att skriva en rad till mig med förslag. Tack på förhand!

Jag bombar på med inlägg allt eftersom så jag kommer ikapp. Men inte i kväll. Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt. Vi hörs.

1: Går korna går i ide?
Vem blir brädad?