Vi är lediga och Linda pussas med Snehuve’

Ledig lördagsmorgon och hur gick dää råå? Jo, vaknade såklart vid 5.30 och kunde inte sova mer. Visst är det konstigt att det alltid är så? När man får sova, då kan man inte. Men när man måste upp är man trött som ett as.

Jaja, fint att vara ledig såklart. Soffa och kaffe och hushållsarbete blev det. Sedan ett besök hos min lilla farmor som har fyllt år. Nu har vi ätit kyckling och ungsstekt potatis och tillvaron är rätt avslappnad.

Det är fortfarande skumt att vara ledig på det här sättet. Hemma men inte gå ut och jobba… Men det är bra. Vilsamt och trevligt. Antar att man kan vänja sig om man tränar lite och idag har varit en bra dag. Jag har bara haft ytterst lite dåligt samvete.

Linda verkar också ha haft en trevlig dag. Jag träffade henne en stund i förmiddags när vi sorterade om några utbrytarkossor som hade bytt plats med varandra, men eftersom fotografering ingår i hennes arbetsuppgifter så har jag lite koll på vad hon har haft för sig. Jag vet bland annat att hon har pussats en del. Med Snehuve’.

Han är en sån där mot alla odds-tjur som ingen trodde på. Han var krasslig när han var liten och så gick han och lutade huvudet hela tiden. Alldeles sned var han. Det såg jätteroligt ut när han stod bredvid andra kalvar. Alla helt normala och så han som såg ut som att han hade nackspärr.
Veterinären misstänkte hjärnhinneinflammation tror jag, eller om det var något annat, och rekommenderade avlivning. Men han var ju så söt! Och inte verkade han ha ont i nacken eller huvudet heller. Med tiden blev han bättre och bättre och han åt och växte som han skulle. Så han fick vara kvar. Han fortsatte att hålla huvudet i en knepig vinkel ganska länge men till slut såg han nästan normal ut. Men han heter fortfarande Snehuve. Han är ganska social av sig och nu är han än av de stora grabbarna i Hangarn.

Här är en annan liten rackare som får mystid

Trevlig helg från farmen och soffan!