Ett till litet vårtecken

Halmfräsen är bortplockad från Fendten och tillbaka på Fiaten igen. Nu är det verkligen vår på ingång!

Fendten är på service i skrivande stund. Inget dyrt haveri den här gången, tack och lov, utan bara lite årlig kärlek. Den ska bli redo för vårbruk och skörd och Lill-Fiaten som har stått undanställd ett hela vintern fick komma fram och göra rätt för sig igen.
Den funkar bra nu när det inte är så förbannat kallt. Och det är lite extra vårkänsla över den där lilltraktorn. Smidig och luftig. Den saknar nämligen ett par rutor.

Jag är ambivalent inför våren. Just nu i alla fall när jag är en aning grundtrött och går i och ur förkylningar hela tiden. Vissa dagar känns det härligt och inspirerande och man ser fram emot allt jobb. Andra dagar får jag lite ångest. Det är blött och skitigt överallt och det tinar fram små balplastbitar i mängder. Gödselplattan fylls på mer och mer och det känns nästan oöverstigligt att få till stängslen i beteshagarna och vårbruka en hel massa hektar.

Men det ordnar sig ju alltid på något vis och jag ska ju inte göra allting själv! Just vårbrukandet är jag inte ens med på så mycket nuförtiden eftersom gårdsjobbet tar så mycket tid. Danne och Håkan kommer att sköta det precis lika bra som vanligt och Linda kommer nog inte att gå att hålla därifrån heller!