Raka (stup)rör och händiga grabbar

När man hittar bra folk försöker man hålla kvar dem. Vi har lyckats rätt bra med de här två.
Det är kul när åren går och man inser att man har samlat på sig en sorts stab med personer som verkligen utgör viktiga murstenar, både runt sig själv och företaget. 

Jag tänker ofta på hur fint det är att känna den där stabiliteten som kommer ur gedigna relationer. Vissa privata, andra professionella. De flesta kanske både och. Att ha människor omkring sig som man vet är reko, som man kan lita på. Det är verkligen guld värt.

Fredrik och Henrik är två ur vår stab. Fredde är snickare och Henke plåtslagare. Det är dem vi lejer när något behöver göras. Det är så enkelt när man inte behöver fundera, kolla referenser, ringa runt och sedan få hem någon som inte vet hur vi vill ha det. Och som kanske inte ens lyssnar.

Under veckan som gått har killarna lagat trasiga hängrännor och bytt stuprör på flera ställen på gården. Otroligt vilken skillnad det gör. Baksidan av hangarn var värst, en riktig snöskadekatastrof. De har även bytt röret på framsidan som blev alldeles platt när jag tappade en bal på det.

De här grabbarna är väldigt yrkesskickliga båda två. De har också en inställning till arbete och kvalitet som vi känner oss trygga med. Saker och ting blir riktigt gjorda helt enkelt. Inget tjafs, inga haftverk, ingenting att oroa sig för. Och så klarar de av Dannes byggperfektionism utan problem. Det är det inte alla som gör. Faktum är att han nog inte känner av sitt millimetermagsår alls när de här grabbarna jobbar. Då har man kommit långt. De som tar sig över den spärren är man rädd om.

Fredde hittar man i firman Fredrik Larsson och Henke på Henkes Plåt. Bloggsamarbete? Smygreklam? Nej, det är det inte. Jag gillar att lyfta duktiga företagare bara.