Lindas bästa julklapp

Man vänjer sig lätt vid smidiga lösningar. Som att ha en ensilageputtare till exempel. Istället för att behöva skotta foder åt tjurarna för hand. 

Längs foderbordet i Hangarn måste man trycka in det foder som tjurarna inte når ett par gånger om dagen. Förra veckan gick vår ”pusher” sönder. Det var bara att ta fram högaffel, grep, spade och sopkvast igen. Grabba tag i valfritt redskap och manuellskotta så musklerna ömmade.

Det tar lite tid att skotta åt 180 tjurar, särskilt när fodret är fuktigt. Dessutom känns det ännu mer tidsödande och besvärligt när man är bortskämd med att bara kunna köra ett drag på varje sida med pushern fram på hjullastaren. När man har skottat en och en halv box vet man att nu hade jag varit klar på ena sidan om jag hade kört med traktorn.

Danne gjorde en insats i julhelgen och bytte det trasiga lagret som hade orsakat haveriet.

Någon som blev jublande glad var Linda! Hon tyckte att en renoverad foderputtare var en fantastisk julklapp. Jag är beredd att hålla med. Den sparar både tid och kropp.