Skönt med vardag

Lika skönt som att vara ledig, lika skönt kan det vara att jobba igen. Tycker jag. Särskilt när man har ägnat de lediga dagarna åt att äta, socialisera och äta lite till. 

Vi har haft en vilsam och odramatisk jul men idag känns det som efterlängtad vardag. Fast det är fredag och allt. Fint ändå att kunna längta till och uppskatta vardagen, trots att man ibland kan ge mycket för en paus ifrån den.

Bra vardagssaker är sånt här. Glada kalvar som är tacksamma och ger en massa kärlek bara för att man dyker upp på morgonen och ger dem mat. Lika entusiastiska varje gång fast det är samma mat som alla andra dagar.

Här är förväntansfulla kor och kalvar precis innan de blev insläppta till en nyhalmad liggbädd. Samma sak där. Lika kul och mysigt varje gång. Rutiner, rutiner. Det bästa man kan ge dem.

Mindre bra vardagssaker är krångel och strul. Nu på kvällskvisten hade en vattenkopp hakat upp sig, eller rättare sagt saboterats av tjurar, i hangarn så det var vatten fulla skrapgången. Jag fattar inte hur de lyckas men det gör de. Det var i fjälltjuren Ralfs box, säkert han som varit i farten och klurat ut ett särskilt smart hyss.