Sådant man gör mellan ladugårdspassen

Vi har haft en vanlig helg med djurskötsel och allt annat som får gården att rulla på. Det är ganska fullt upp men om man är två vuxna hinner man lite annat också om man vill.
Danne har fixat med nya grindar hos korna (fråga mig inte om detaljer) och även städat en bil. Jag har gjort följande mellan ladugårdspassen:

Tränat jätteond utomhusträning. 
På lördagen stod utomhusträning med brottarklubben på agendan. Ungefär tjugo superstarka brottarbarn och några väl kämpande föräldrar gav järnet kring Sidsjöbacken i sisådär sjuttio minuter. Det var väldigt kul måste jag säga. Och asjobbigt. Vi sprang, hade stationer med styrkeövningar, jobbade i par och bar en människa uppför slalombacken på raka armar. Allt för att höja puls och spänna våra svällande muskler. (Okej då, vi var väl ca sju stycken som bar en väldigt liten person uppför en liten bit av barnbacken. Men ändå!)
Idag har jag träningsvärk men är riktigt taggad på att göra det igen. Saker som får löpningen mellan stationerna att kännas som behaglig vila måste helt enkelt vara bra träning.

Sett barn bada i en isvak.
Efter träningspasset var det vinterbad för de som ville. Jag ville inte. Matilda och Lydia ville. Och flera andra. Det var kul att se och jag är lite nyfiken på att testa själv, men inte tillräckligt. Kände inget sug att förlora vinterbadsoskulden just denna helg.

Fikat med gäster, här var Danne också med såklart.
Vi fick besök av en familj som vi inte träffat på fyra år. Det är märkligt hur snabbt tiden går. Fyra år! Ett nytt barn hade de fått och vi hade lika trevligt som sist. Jättegoda chokladbollar hade de med sig också.

Lärt mig saker om religion och hälsa. 
Jag är inte helt förtjust i att barnen ska ha mycket läxor och jag är egentligen emot allt läxjobb på helgerna. Bör inte förekomma helt enkelt. Men när det är stora projektarbeten som ska täcka in allt från historiska perspektiv till speglingar av samhället idag, kostvanor och träningsscheman för olika yrkesutövare, världskartans omritning, Moses favoriträtt och vad Adam och Eva EGENTLIGEN tänkte på när de åt av kunskapens frukt, då måste man ibland offra några söndagstimmar åt läxhjälp. (Okej, jag överdrev lite här också men inte mycket.) Det är stora jobb de ska göra och jag är glad att jag inte går på högstadiet igen.

Nu ser jag fram emot måndag och vanligt hederligt lantbruksarbete hela dagen.