Skrapa, tvätta, städa

2020 ska bli Städåret har jag bestämt. Det låter kanske fruktansvärt tråkigt men det känns väldigt kul. 

Linda är också städinspirerad och gillar att göra fint medan Danne fixar med lite annat just nu. Saker som jag ska visa en annan dag. Dock har han köpt en ny, jättelång slang till högtryckstvätten vilket var väldigt uppskattat av städpatrullen.

En bra sak med att göra rent och hålla efter är att det blir en positiv snöbollseffekt. Om man börjar i en ände och ser hur fint det blir vill man ju bara fortsätta. Och ju mer man städar desto lättare blir det att hålla nivån.

Igår fick kalvboxarna en omgång. Jag har ju som många vet en rätt splittrad inställning till rengöring med vatten hos de minsta. ”Hellre skitigt och torrt än rent och blött” har man både hört och sagt ett antal gånger. (Folk som läst länge vet vad jag pratar om, bakterier och högtryckstvättar och grejer)

Nu var det i alla fall dags och det var bra tvättläge med mild utetemperatur och stabilt hälsoläge bland kalvarna.

Smågrabbarna fick studsa runt på gången lite medan jag och Linda tömde ur halm och tvättade. Snyggt blev det och allt fick torka ordentligt innan kalvarna fick gå in igen.