Dagens tips

Dagens enkla små tips levereras direkt från kontoret en sen afton i Nysäter. Från en bonde som navigerar mellan olika käftsmällar så gott hon bara kan. 

1) Är du hungrig men har inte tid eller ork att laga mat? Knäck ett ägg eller flera i en kopp och släng in i mikron en stund. Ät direkt ur koppen med någon god krydda.

2) Vill du vara ifred på kvällen? Säg att det är mycket att göra med bokföringen/hushållsekonomin/postsorterandet och gå till kontoret. Sällan folk följer efter och vill hjälpa till har jag märkt. Och om de gör det så ger man dem sylvassa blickar tills de backar ut igen.

3) Är du ur fas, har PMS eller svåra diffar i nämnda bokföring? Drick lite, lite vin. Inte så du blir glättig, sentimental eller ser siffrorna hoppa på kontoutdragen, utan bara litegrann. Så pass att det tar udden av vardagstristessen och irritationen.

Bonustips: Häll vinet i en sportflaska så behöver ingen hålla på och ställa dumma frågor och muttra om ”mitt i veckan…” och ”verkligen lämpligt…” och sådan skit.