Redan slåttertider?

Lite konstigt kändes det allt att se slåttermaskinerna kopplas redan första maj. 

Ännu konstigare är det att tänka att vi inte ska äga några slåttermaskiner alls i sommar. Om vi får dem sålda vill säga, men det hoppas jag att vi får. Bakmaskinen är i bra bruksskick frontkrossen är välanvänd men gör fortfarande vad den ska.

Vi tar ett nytt grepp när det gäller skörden i år och har bokat en pålitlig entreprenör istället för att Danne och Håkan ska slå själva. Detta har flera orsaker, bland annat att Fendten är i lite till åren och bör avlastas från dubbeljobbet med både slåtter och baltransport. Men också för att det fattas en traktor, och kanske även en Håkan, om vi ska hinna i sommar utan att slå knut på allt.

Här är de. I regnet. Det är en Kuhn FC883 bak och en Pöttinger Alfa Motion 356 fram.

Idag tvättades maskinerna och gjordes klara för att hamna på Blocket inom kort.

Arbetsfördelningen var helt okej den sista halvtimmen tyckte jag. Danne var ute i självmordsvädret och körde högtrycken medan jag satt i hjullastaren.

Trevlig helg förresten! Hoppas alla har en fin första maj!