Nästa grej som gick sönder

När vi fick igång mixervagnen igen kom nästa foderrelaterade haveri. Litet men irriterande.

Precis som mixervagnen är mjölktaxin en av de mest pålitliga och saker vi har. Båda har hållit länge och står till tjänst varje dag. Men nu slutade plötsligt vispen i taxin att fungera.

Det är besvärligare än man kanske tror att vispa kalvmjölk för hand. I alla fall när man ska få till över hundra liter. Snacka om att den inbyggda taxivispen gör ett bra jobb.

Vi letade i alla utrymmen efter en färg/bruk/spackelvisp som man kunde sätta fast på skruvdragaren men hittade ingen trots att vi är säkra på att vi äger en. Som tur var gick det att klämma fast en helt vanlig visp och då gick allt mycket lättare igen.

Idag har vi, förutom vispat mjölk (Linda, batteriet sitter på laddning i verkstaden om du inte hittar det i morgon), haft besök av barnens brottarklubb. Jättekul var det! Vi grillade hamburgare och gullade med kycklingarna och hade en otroligt fin sommareftermiddag.

Och så tränades det. I 27 graders värme.
Det har öppnats upp igen för brottningsträning med kroppskontakt men idag var det vanlig utomhusträning. I solgasset i grusgropen en bit ifrån gården. Imponerande ungar.

Hemgjorda burgare. På egen färs såklart. Supergoda blev de. Tack Grillmästar-Jonny!

Nu är det snart ny vecka och nya tag. Och skördedags. Hoppas alla har haft en bra helg.