Skörd, bad och en köttätande växt

Vilken sommar det blev. Här är det full fart med första skörden och ungarna får aldrig nog av att bada.

Danne balar för fullt och Håkan och Jesper kör hem allt de hinner. Det är rätt bra med gräs även om det inte är rekordmycket. Sett till bristen på regn är vi ändå väldigt nöjda hittills.

På lördagen blev det stopp ett tag när en vals gick av i pressen. Inget ovanligt haveri och en ny vals fanns att tillgå. Men att få den på plats… Inte så lätt som det varit tidigare när samma sak hänt. Jag vet inte vad som försvårade processen riktigt men det tog en väldig tid. Passande att det var årets längsta natt. Vi hade i alla fall ljust och fint.

Dödströtta var vi hela söndagen men allt rullade på som det skulle med den nya valsen (haha, rullade på… det var inte meningen).

Högen växer och det känns som alltid tryggt och bra att se foder i mängd.


På familjeplanet kretsar aktiviteterna mest kring vatten just nu. Det ska förmiddagsbadas, badas med hundar, tas ett extradopp, hållas en dyktävling och helst även kvällsbadas. Gärna allt på samma dag men det hinner man ju inte.
Det är kul när man kommer iväg i alla fall. Göra något ihop. Och känna energin fylla kroppen när man slänger sig i vattnet.

Ja just det! Den köttätande växten! Måste ju bara visa den. En liten Venus flugfälla som inte bara tar flugor utan även lyckats snärja en geting! Titta här, i genomlysning. Cool va?