Mycket gjort när man får hjälp

Lycka är att få hjälp i ladugården av sin mamma. Då kan man bli klar tidigt och vara lite ledig. Om man inte drar igång en djurflytt på kvällskvisten vill säga. 

Nej, jag försöker inte vara nån martyrbonde här som ska visa att jag minsann jobbar som en dåre och inte har vilat sedan vintern 2012. Det blev bara en sån där dag när tid fanns, (okej då, nästan i alla fall) och arbetsglädjen tog över.

Danne var väl inte överlycklig när han insåg att vi skulle flytta djur när han äntligen hade krossat färdigt allt korn och var klar för dagen. Men eftersom jag hade fixat nästan allt i förväg gick det snabbt och enkelt.

Jag inser nu att jag skulle ha tagit en bild på mamma när hon var här och jobbade. Det hade varit kul. Det är så bra att hon är före detta bonde själv så hon vet hur diverse slipstenar ska dras.
Utan henne hade tjurarna inte blivit flyttade idag och de nya kalvarna jag hämtade på eftermiddagen hade fått någon trist, provisorisk inhysning över natten. Tack. 

Här är i alla fall en bild på två bärplockare. Med en ytterst liten bärskörd. Vi var uppenbarligen ute lite för tidigt jag och Elias.

Vi tog en sväng till skogen ikväll, på tal om att göra annat än att bara jobba, men kom hem i stort sett tomhänta. Kul ändå att gå iväg tillsammans. Alldeles lugnt och skönt var det. Och så fann vi ett stenparti som liknade småtrollen i Frost.


Nu är det dags att sova. Kroppen är skönt mör efter bärande av en massa grindar och en god drink. Ny dag i morgon. God natt.