Bra drag mellan regnskurarna

Här har vi så ostadigt väder att det liknar beslutsångesten vid chokladhyllan i en riktigt välsorterad godisbutik. Fint att det gick att pressa över trehundra balar ändå. Mellan regnskurarna.

De senaste dagarna har vi haft det mesta förutom snö vädermässigt. Sol, regn, storm, kyla och enstaka pustar av värme om vartannat. Det har varit minst sagt svårt att planera skörden av kornas foder.

Nu är det i alla fall klart och det gick bra trots att det var en kapplöpning mot vad som verkar bli drygt en veckas regn framöver.
Som tur är låg marken samlad i samma by så skördeaktionen gick fort utan långa mellantransporter.

Vallarna som blev kofoder i år fick växa på sig rejält så att mängden blev riklig och gräset lite grövre. Dikorna behöver ju lägre näringsvärden men ordentligt mättande foder. Om energiinnehållet blir för högt blir de för feta och det är varken bra eller nödvändigt.

Eftersom det var tjockt och vi vill att fodret ska vara någorlunda torrt fick det bredspridas vid slagningen. Sedan höll vi tummarna, betraktade besvärliga skurar och gladdes åt blåsten tills Pär kom och strängade åt oss.

Extrapress
Till balningen fick vi fin extrahjälp av ett demoekipage idag. LHS Maskiner här i Sundsvall ville att vi skulle testa deras Case Puma 220 och en Case balpress 545. Självklart tackar man inte nej till det. Särskilt inte när man har gräs på backen och regnet hänger i luften. Kanonbra läge för dubbla pressar.


Det är alltid kul att testa något nytt och Danne som inte är så lätt att imponera på nuförtiden tyckte att det var en fin traktor att köra och att pressen nog skulle gå att komma riktigt bra överens med, särskilt efter några fler bekantskapstimmar. Bra betyg.

Vid närmare eftertanke var nog alla riktigt belåtna idag. Poserade till och med så här snyggt på rad när jag bad om bloggbilder. Inte illa!

 

Foto: Pär Lindström och Jesper Öberg