Det måste bli rätt

13 oktober, 2020

Nya kalvar i ladugården. Så trevligt! Undrar om det är fullt nu eller om Linda har lyckats trolla med knäna? 

Nio stycken från Kvarnsveden blev det den här gången. Jag har även rapporterat in dem till CDB redan ikväll så nu är det ordning på det med. Jag tänker alltid att jag ska göra det direkt. Och ofta gör jag det också. Den där veckan man har på sig går så vansinnigt fort ibland och då är det lätt att glömma. Paniken när man loggar in i sista minuten och är livrädd att det ska vara något driftstopp just då kan man ju också klara sig utan.

Dagens rapporteringar blev rätt enligt listan jag fick (har dubbelkollat) men däremot rapporterade jag en sak fel härom dagen. Jag skulle skriva in att Fia har bytt ägare men det råkade bli Freja i stället. Fjällko som fjällko kanske man tänker, och de är ju dessutom syskon, men icke, det måste vara hundra procent rätt. Jag hade nog inte ens tänkt på det om inte Danne hade uppmärksammat det. Tur att jag skickade en bild på rapportkvittensen till honom, annars hade jag väl fått skräckmagsår vid någon djurräkning om jag inte hittade rätt nummer.

Alltså jag borde verkligen gå i CDB-KBT. Eller någon annan slags terapi för att bota min paniska rädsla för att göra fel i registren. Vi förlorade en hög med pengar en gång för ungefär femton år sedan på grund av att jag rapporterade några djur en dag för sent. Det sitter fortfarande i. Trots att jag sköter det så noga nu och alltid får bra hjälp när jag ringer Jordbruksverket och kollar upp något. Blir helt vit i ansiktet och tänker katastroftankar så fort något verkar oklart!

Jag kanske får börja logga in en gång om dagen även om jag inte har något ärende? För det måste ju finnas bättre saker att oroa sig för än ett rapporteringssystem som man sköter riktigt bra.

Foto: Linda Edlund

 

Galna harar, kor och gödseldoft
Hemvändare