Sådant jag saknar

Tredje veckan på sjukhus. Jag är grymt tacksam för den svenska vården och för att vi fick komma till en annan region när det inte fungerade därhemma. Men ändå. Man saknar ju vissa saker. Förutom resten av familjen förstås. Här är min lista:

  1. Min egen säng. Självklart. Kan även tänka mig en annan säng, nästan vilken säng som helst, bara den har lite fjädring samt en icke-gummiklädd madrass som på nåt sorts häkte.
  2. Varmvatten. Jo, vi har varmvatten här men inte VARMVATTEN. Jag vill duscha hett som bara fan, med bra tryck och helst av allt innanför ett draperi eller ett par kabindörrar. Här är det liksom mer ljummet. Och öppet. Troligen av säkerhetsskäl.
  3. Jobba med kroppen. Jag längtar som tusan efter att skrapa skit, krångla med kalvar och öppna balar i snålblåst.
  4. Småäta. Nu tror jag egentligen att fasta måltider och låsta köksutrymmen är väldigt bra för mig. Men ändå. Att kunna öppna en kyl, gräva runt lite därinne och bara ta sig en spontanmacka eller en kall köttbulle, det är livskvalitet!
  5. Lördagskväll med vin. Åter igen, jag ska inte klaga. Jag har kommit över både chokladboll och regionspannacotta här på helgerna, men att hälla upp ett glas rött och äta nån stark mögelost medan man smaskar chips och dip och lösgodis till långt in på natten har inte varit aktuellt.
  6. En sak till saknar jag. Men den ska jag inte skriva om här. Jag nöjer mig med att tipsa om att man kan fylla plasthandskar med varmvatten och på så sätt få ett högst spartanskt (läs jättedåligt) substitut för mänskliga händer mot kroppen sin om man är ensam.

Som sagt, jag är glad och tacksam, jag är verkligen det. Men det är rätt påfrestande och man gråter en del också. Därför måste man passa på när man har glimten i ögat en liten stund.

Trevlig helg till alla. Ta en extra hutt för mig ikväll och krama era medmänniskor och djur!