Några vinterbilder

Nu är det vintermyz på sociala medier. Snö, glada pulkbarn och rena julstämningen. För visst blir det så ljust och fint när vi får lite vitt på backen? Och den fluffiga snön bäddar ju in alla ljud så underbart adventstämningsgosigt, eller hur? Dessutom är det myggfritt och det är alltid en lättnad. 

Ja, jag vet, det är självvalt att bo där man bor men såhär i coronatid kan man ju inte direkt emigrera heller. Det är bara att stå ut med den vinter som man vet kommer varje år vare sig man vill eller inte. Och med alla gamla floskler som människor envisas med att bolla mellan varandra när det ska pratas väder.

Här är några bilder från den bistra verkligheten strax utanför Sundsvall. Tyvärr har jag inte kvar de jag fick från Elias när han hade gjort snöänglar. Det var i förrgår, då var det en decimeter hos oss ungefär.

Här tvättas Lexia inför en välförtjänt vila. De hann nödtröska det sista men fick lämna vissa delar av fälten.

Och Jesper körde fast när halmbalarna skulle hem.

Vinterväg…

En till vinterväg. Lindströms Jord och Skog körde första plogsvängen för någon dag sedan. Ser stabilt ut.

Just nu är det rätt smetigt och blött igen efter något dygns plusgrader. Oklart hur mycket som ligger kvar av det som kom. Men det var en redig första smocka.