Jul i vårt (höns)hus

Jag tror att vi kommer att behöva investera i lite nytt julpynt i år. Det är tämligen tomt i lådorna men desto mer julstämning ute i hönshuset. 

Matilda, familjens hönsfarmare, fick ett ryck sent på fredagskvällen och nu kan tuppen Kurt och alla hans ladies inte missa att det är jultider.

Ett tovat hjärta på dörren är första jultecknet.

Jag gick in för att kika vidare och genast möttes jag av min fina julvimpel som Anna-Karin har sytt. Den hade jag inte låtit ungen ta ut om hon frågat om lov! Antar att det var just därför hon tog den i smyg.

Glitter runt värpfönstret. Som ett litet julkort. Det här är förresten en av hönsen som vi kläckte fram själva. Fin va? De trivs himla bra med att lägga ägg precis där. Lite avskilt och en bit upp från golvet och kamraterna.

Och här har vi Kurt som sitter under silverglitter och julkulor. Som den kung han är.

Han har blivit så stor, Kurt. Här står han bredvid fälgen där det brukar badas torvbad.

Gala har han lärt sig att göra också. Matilda blev så rörd första gången hon hörde det att hon började gråta.

Här verkar de planera en liten utflykt. Jag funderade på att släppa ut dem en stund men vågade inte när jag var ensam.

Ytterligare ett pyntat fönster.

Sådär. Det var vårt julfina hönshus det. Gammellagårn. Riktigt mysigt är det.