En fördel med det milda vädret

Vi fick lite snö härom dagen. Riktigt juligt var det. Men strax blev det plusgrader igen. 

Fördelen med plusgrader är att man kan utföra jobb som annars är svåra att göra vintertid.

Betongkrubborna är bra men ibland kan det bli lite äckligt i dem. När kalvarna inte når det sista kan det hinna bli dåligt trots att man försöker skotta fram ordentligt hela tiden. Med det här fuktiga vädret är det ännu svårare att hålla fodret fräscht. Krispiga minusgrader borde det vara! Några få i alla fall. Ungefär fem. Om man får önska fritt.

Tack vare det milda vädret kunde jag i alla fall göra rent gavelkrubban med högtryckstvätten. Helt utan att allt blev en isskulptur. Det kändes bra.

Krubborna kommer från Vinninga Cement, (ej reklam, bara information) och vi har flera sådana med två olika mått. Det här är en lite större storlek. Bra för det ryms mycket, nackdelen är att det blir foder kvar i bakkant.