Så mycket gjort

En bra arbetsdag. Sådär så det värker lite lagom i kroppen och man känner sig nöjd med resultatet. En sådan dag har vi haft idag. 

Vid sju på morgonen kom slaktbilen och hämtade femton biffiga grabbar. Då hade jag redan gjort klart första passet i kalvladugården så dagen började riktigt bra. Sedan skrapade vi överallt, flyttade fram djur i Hangarn så det blev en box ledig längst ner, körde dit tjurar från stolphallen och flyttade efter från herefordhallen, gaveln och en av nyboxarna.
Efter lunch hämtade Danne och Linnea kalvar hos Kjell och jag skottade ut ströbädd hos mellankalvarna, tömde småboxar och flyttade ut avvanda kalvar från ladugården. Fullt ös med andra ord och jag kom mig inte ens för att ta några bilder innan det blev mörkt.

Halmning på eftermiddagen och sedan en paus för goda pannkakor. Framåt kvällen var vi klara med det vanliga ladugårdsjobbet och två foderblandningar som drog ut lite på tiden. En av knivarna i mixervagnen hade lossnat och hängde på tre kvart. Det påverkade effektiviteten en del och ska fixas så fort som möjligt.

Allt som allt en bra dag. Det är fint att köra på och jobba hårt. Få saker gjorda. Och jobba tillsammans. Morgondagen däremot blir troligen en prövning. Då ska mat och några få julklappar inhandlas. Snabbt, smidigt och så virussäkert som möjligt är planen och därför ska vi försöka komma iväg så fort det går på morgonen. Vad vi ska handla är i det närmaste bestämt så det kan hända att det här blir den enklaste julklappsruschen någonsin. Jag gissar på endast ett nervsammanbrott, två tillfällen av sinnesförvirring, åtta minuters irritation oss makar emellan och så lite som ett enda osvenskt psykhurtigt samtal mellan mig och någon förskrämd främling vid en inslagningsdisk. Det är minsann inte illa!

Sen får det gärna bli jul.