Bästa (mån)dagen

Jag har sagt det förut och kommer säkert att säga det igen. Måndagar alltså. De är väl nästan de bästa dagarna ändå? 

Jo, jag vet, en pirrig fredag när man har hela helgen framför sig är inte fel den heller. Eller en lördagskväll med country på Spotify, man dricker ett glas rött, tar ett par danssteg och viftar med stekspaden medan kotletterna fräser i pannan. Hmm… svårt att välja vilken dag som är den bästa. Skönt i alla fall att få tycka om måndagar. Det är ju inte alla som gör det.

Jag tror att vi är helglediga alldeles för sällan för att den där rätta fredags- och lördagsfeelingen ska komma automatiskt nu. Man får kämpa för den. Försöka få till känslan trots att man jobbar nästan som vanligt. Det går, helg är skönt. Fast söndagar tycker jag är svåra ibland. Då kan jag få sådan där klassisk söndagsångest. Som när man gick i skolan och hela dagen gick åt till att tänka på att helgen snart var slut, och gruva sig för veckan som skulle komma.

Måndagar tycker jag om för att jag gillar vardagslivet. Oftast i alla fall. Inte alltid, det ska gudarna veta. Men jag tycker om mitt jobb. Och för tillfället uppskattar jag mer än någonsin att få arbeta. Särskilt att arbeta fysiskt.
Jag gillar när det är ny vecka, nya tag och nytt uppslag i kalendern. Man får en ny chans att vara pigg och stark och få mycket gjort. Dessutom är resten av världen med i matchen när måndagen kommer. Det går med andra ord att beta av listor på sådant som kräver kontakt med andra som bara är tillgängliga på vardagar. Mail, kundtjänster, någon beställning här, ett skrivjobb där. Men bäst är att gå ut och göra veckans första ryck på gården. Måndagar är liksom rena och effektiva helt enkelt. Love them.

Det här har varit en sådan där riktigt bra måndag. Full fart ute med djurflytt, tömning av ströbäddar, nya hydraulkopplingar på balgripen, skrapning hos både kor och tjurar och klippning av fem kvigor. Ändå var jag klar rekordtidigt och kunde vara med barnen på kvällen. En fin start på veckan.

Det var så roligt att jobba med Linda också. Vi har knappt setts de senaste månaderna. Nu blev det skratt och lagarbete. Ett litet lag på bara två personer förvisso, men ack vilket lag.